I sann julanda viker SweClockers medlemmar proteiner som aldrig förr. Med plats 21 på topplistan är laget inte bara bäst i norden utan hör även till den globala eliten. Nu kommer hjälp från Jönköpings Tekniska Högskola.

foldare.gif

Det är medlemmen Erik "ecce" Gunnarsson, till vardags programansvarig för datanätteknik, som laddar serverhallarna med Folding@Home och plockar poäng för lagets räkning. Tillsammans med Dr.Fredrik leder han den interna topplistan över SweClockers bästa foldare med över 110 000 poäng om dagen.

Vik proteiner med Folding@Home

Folding@Home är ett forskningsprojekt vid Stanford University i USA som syftar till att använda överbliven datorkraft för att beräkna hur proteiner viker sig, och därigenom undersöka hur allvarliga sjukdomar som Alzheimers uppstår och kan botas. Sammanlagt har forskarna publicerat över 70 vetenskapliga artiklar med upptäckter från beräkningsprojektet.

Utöver forskning innehåller projektet även ett tävlingsmoment för att uppmana till fler deltagare. Det enda som krävs för att vara med är att installera ett litet klientprogram som kan utnyttja allt ifrån flerkärniga processorer till grafikkort och spelkonsoler för att vika proteiner. Hjälp till du med!

Instruktioner

  1. Ladda ned den officiella Folding-klienten.

  2. Installera och starta programmet

  3. Välj ett användarnamn

  4. Ange lagnummer (team number) 37451 för att gå med i SweClockers lag

Mer information om Folding@Home finns i forumet.