När AMD Athlon dominerade marknaden med socklar som 754 och 939 på allas läppar trånade många garanterat efter en processor i FX-familjen. Precis som hos Intels Extreme Edition innebar beteckningen en satsning på riktiga entusiaster med upplåst multipel och en saftig prislapp.

I och med Intels lansering av den framgångsrika Core 2-familjen pressades AMD dock tillbaka till mellan- och budgetsegmenten, och de sista FX-märkta processorerna lanserades i slutet av 2006. Det handlade då om tvåkärniga serien FX-70 för sockel F och AMD:s Quad FX-plattform, en satsning som aldrig blev någon succé.

Nu verkar det dock som om det gamla FX-namnet kan vara på väg att återuppstå. Enligt turkiska entusiastsidan Donanimhaber planerar AMD att lansera beteckningen "Vision Black FX" för kommande Bulldozer-processorn Zambezi, värstingmodellen med fyra moduler och åtta kärnor. För de mer avskalade modellerna med fyra respektive sex kärnor gäller istället namnet "Ultimate Vision FX".

Om den beryktade FX-beteckningen åter innebär extrem prestanda, upplåst multipel och hög prislapp eller om det bakomliggande konceptet förändras återstår att se. AMD Bulldozer lanseras någon gång under andra kvartalet 2011.