Kort efter den än så länge inofficiella lanseringen av Intel Sandy Bridge börjar moderkortstillverkarna visa upp sina mer kreativa alster. MSI stjäl rampljus med påkostade Big Bang Marshal; ett moderkort som innehåller det mesta och lite till.

msi_big_bang_marshal.jpg

MSI Big Bang Marshal baseras på styrkretsen Intel P67 och sockel LGA 1155. Den stora blickfångaren är att modellen är utrustad med inte mindre än 8 st. PCI Express x16 med stöd för både Crossfire och SLI. Fyra av dessa är fullkopplade PCI-E x16, används fler instickskort än så går databussarna ned till PCI-E x8. Varje enskild port kan dessutom inaktiveras med brytare på kretskortet.

Fler finesser kommer i form av extra påkostade komponenter enligt konceptet Military Class II, där bland annat "Super Ferrite Chokes" och 24-fasers strömförsörjning ingår. MSI passar även på att erbjuda en mängd överklockningsrelaterade funktioner som OC Genie II (knapp på moderkortet för automatisk överklockning), OC Dashboard och Instant OC via Control Center II i Windows.

Den UEFI-baserade startmiljön Click BIOS syns även i denna modell, men här passar MSI på att säkra upp för överklockare genom att använda inte mindre än tre minneskretsar. Går något snett är det möjligt att enkelt byta till en fungerande version av BIOS/firmware.

Sist men inte minst återfinns hela 12 st. USB 3.0, 4 st. SATA 6,0 Gbps, 2 st. eSATA Power samt mätpunkter och strömbrytare direkt på kretskortet. Pris och lanseringsdatum är än så länge okänt, men räkna med att MSI Big Bang Marshal kommer att gå loss på en rejäl slant.