Datorspelare är en attraktiv marknad för många tillverkare, inte minst för att de ofta köper det senaste inom både hård- och mjukvara. Ett företag som satsar stenhårt på gamers är amerikanska Razer. I produktportföljen finns bland annat möss, tangentbord, hörlurar och högtalare, allt riktat mot seriösa datorspelare.

razer-7-inch-gaming-concept-lead.jpg

Nu försöker Razer charma spelarna ytterligare med mobila konceptplattformen Switchblade. I korthet handlar det om vad som troligen är en Intel Atom-baserad netbook specialbyggd för att fungera tillsammans med många populära spel. Det betyder bland annat en Windows 7-version med egenutvecklat gränssnitt samt en kapacitiv 7-tums pekskärm med upplösningen 1024x600 pixlar.

Det mest uppseendeväckande är dock tangentbordet som består av små OLED-skärmar, precis som omtalade Optimus Maximus. Skärmarna byter utseende och funktion efter speltitel, enligt Razer för att kunna leverera bästa möjliga upplevelse på resande fot.

razer-switchblade-keyboard-top.jpg

Annan utrustning inkluderar bland annat anslutningar för mini-HDMI och USB 3.0 samt integrerad webbkamera, Bluetooth och trådlöst nätverk. Det är även tal om två olika versioner, en med och en utan inbyggt 3G-modem för mobilt webbspelande från i princip var som helst.

När och om Razer Switchblade når butikshyllorna är okänt, precis som vad prislappen i så fall landar på. En gissning är dock att många datorspelare ute i stugorna vill lägga vantarna på ett exemplar för tråkiga buss- och tågresor.

Källa: Engadget.