Corsair Obsidian 650D

På senare tid har Corsair utökat utbudet med flera nya produkttyper. En av dessa är chassiserien Obsidian som nu kan räkna in ytterligare en modell i familjen. Nya Obsidian 650D kan ses som en hybrid mellan påkostade 800D och den mer ekonomiska Graphite 600T.

corsair1.jpg
corsair3.jpg

Designen lånas från fullfjädrade Obsidian 800D, vilket innebär ett svart skelett av stål med frontpanel av borstat aluminium. Fler specifikationer är 200 mm-fläkt i fronten och ytterligare två förmonterade fläktar i taket. Den som satsar på vattenkylningen kan dessutom montera både 1x120 mm samt 2x120 mm-radiatorer. Anslutningspanelen har uttag för USB 2.0, USB 3.0, Firewire samt hörlurar och mikrofon.

Corsair Obsididan 650D når butik någon gång i april och levereras med två års garanti. Svenska prisuppgifter är ännu okända.

Corsair Gaming Audio Series SP2500 & SP2200

Corsair nöjer sig inte med hörlurar utan dyker in på ytterligare ett område i ljudsegmentet. Denna gång handlar det 2.1-högtalare som sägs erbjuda betydligt bättre ljudåtergivning än vad som är normalt när det gäller datorhögtalare.

sp2500_viewa.png

Först ut är toppmodellen SP2500 som inkluderar två satellithögtalare och en väl tilltagen baslåda med högtalarelement på åtta tum. Bland specifikationerna märks fjärrkontroll med högupplöst LCD-panel i färg, digital signalprocessor med equalizer och uttag för hörlurar.

Corsair Gaming Audio Series SP2500D flankeras av den nedbantade modellen SP2200 med mindre högtalare och utan fjärrkontroll. Dessutom passar företaget på att introducera hörlurarna HS1A som till skillnad från föregångaren HS1 (USB) ansluts analogt till ljudkortet.