När vintern håller vårt avlånga land i ett järngrepp kan det kännas lockande att låta timmarna gå framför datorskärmen. Iskallt klimat hindrar dock inte några av SweClockers fotograferande läsare från att ge sig ut på snöpromenader, givetvis med digitalkameran i hand.

zax.jpg

Bild av Anders "Zax" Göranson.

Medlemmen Zax besökte under slutet av december Skrea strand utanför Falkenberg. Med på axlen fanns en Nikon D90 med ett Tamron 17-50/2.8, något som resulterade i denna vackra bild där det förhållandevis varma vattnet nästan ser ut att koka.

matte54.jpg

Bild av Mathias "matte54" Andersson.

I slutet av förra året fångade även matte54 en kanonbild. Motivet är är läkemedelsföretaget Astra Zeneca i solnedgång, och utrustningen en Nikon D700 med objektivet 14-24/2.8.

loubar.jpg

Bild av Magnus "Loubar" Blix.

Medlemmen Loubar har fångat ett vintrigt höghuskomplex i Östra Hamnen, Västerås, på bild med isigt vatten som inramning. Kameran är en Nikon D300s med resevänliga objektivet 18-200/3.5-5.6 VR II.

simon_m.jpg

Bild av Simon "Simon_m" Månsson.

Simon_m var modig nog att sticka ut näsan en riktigt kall vintermorgon, något som gav honom en mystisk och sagolik bild. Simon använder en Canon EOS 5D Mark II tillsammans med fasta lyxobjektivet 35/1.4 L.

kurtan4.jpg

Bild av Oskar "kurtan" Svensson.

Smålänningen kurtan rör sig mycket ute i naturen, och med en Nikon D700 på axeln är det lätt att fånga fina bilder. Bland dessa finns denna på en koltrast som lapar sol en kall vinterdag.

Förutom ovanstående skickades även en hel hög andra fina bidrag in från SweClockers-fotografer runt om i landet. Samtliga inskickade motiv kan beskådas i bildspelet överst i artikeln, och ännu fler vinterbilder finns i forumtråden Fototråd - Vintern 2010/2011.