Efterträdaren till den populära mellanklassaren Geforce GTX 460 är i antågande och med det läcker både specifikationer och bilder upp på nätet. Denna gång är det taiwanesiska Coolpc som publicerar fotografier på vad som ser ut att vara ett grafikkort som baseras på Nvidias referensmodell av Geforce GTX 560 Ti.

1.jpg
2.jpg
4.jpg
3.jpg

Kretskortet på bild är utrustat med fyra faser och dubbla 6-pinnars PCI Express för strömförsörjningen. Det finns åtta minneskretsar som är kopplade till en 256-bitars minnesbuss. Grafikkortet kan paras ihop med ytterligare ett via SLI-kontakten på ovansidan och utgångar erbjuds i form av dubbla DVI samt Mini HDMI.

Grafikprocessorn GF114 kyls av en ny typ av kylare med tre extra tjocka värmeledningsrör, solfjäderformade flänsar och centrerad fläkt. Kylaren är i sin tur fäst vid en metallram som även täcker minneskretsarna. Notera att klistermärket på ovansidan ser ut att vara ett Photoshop-jobb.

Den officiella lanseringen av Geforce GTX 560 Ti äger rum den 25 januari. SweClockers har tester klara på lanseringsdagen.