Det går undan när SweClockers medlemmar viker proteiner. Med förstärkning från bland annat Jönköpings Tekniska Högskola har laget lyckats ta sig förbi Team Anandtech och blivit det 20:e bäst presterande i världen med över två miljoner poäng om dagen.

foldon.jpg

Det är medlemmen Erik "ecce" Gunnarsson, till vardags programansvarig för datanätteknik vid Jönköpings Tekniska Högskola, som laddar serverhallarna med Folding@Home och plockar poäng för lagets räkning. Tillsammans med mawell, Dr.Fredrik, Adde, b.burns och Daffas 77 leder han den interna topplistan över SweClockers bästa foldare.

Vik proteiner med Folding@Home

Folding@Home är ett forskningsprojekt vid Stanford University i USA som syftar till att använda överbliven datorkraft för att beräkna hur proteiner viker sig, och därigenom undersöka hur allvarliga sjukdomar som Alzheimers uppstår och kan botas. Sammanlagt har forskarna publicerat över 70 vetenskapliga artiklar med upptäckter från beräkningsprojektet.

Utöver forskning innehåller projektet även ett tävlingsmoment för att uppmana till fler deltagare. Det enda som krävs för att vara med är att installera ett litet klientprogram som kan utnyttja allt ifrån flerkärniga processorer till grafikkort och spelkonsoler för att vika proteiner. Hjälp till du med!

Instruktioner

  1. Ladda ned den officiella Folding-klienten.

  2. Installera och starta programmet

  3. Välj ett användarnamn

  4. Ange lagnummer (team number) 37451 för att gå med i SweClockers lag

Mer information om Folding@Home finns i forumet.