Någon gång i det första kvartalet 2011 planerar AMD att släppa Radeon HD 6990 "Antilles". Det nya grafikkortet har dubbla Cayman-kretsar och blir därmed den mest påkostade modellen i 6000-serien.

En asiatisk gamingsajt publicerar nu fler bilder på det omtalade grafikkortet, och där framgår det att Radeon HD 6990 kanske inte helt förvånande blir en riktig jätte i storlek med föregångaren HD 5970.

Kretskortet döljs av ett mattsvart hölje som huserar en centrerad radialfläkt med ventilationshål i bakkant. Det finns utgångar för DVI samt hela fyra Mini Displayport. För strömförsörjningen står 8+6-pins PCI Express, men det ser ut som om AMD gör plats för dubbla 8-pinskontakter vilket antyder att partnertillverkare har möjlighet att ta fram överklockade varianter.

Grafikkortet tar upp en extra kortplats och har Crossfire-kontakt i ovandel som möjliggör upp till fyra grafikprocessorer i ett och samma datorsystem. Några exakta specifikationer är ännu inte kända, men rykten talar om totalt 3 072 streamprocessorer, 2x 256-bitars minnesbuss och 2 eller 4 GB GDDR5-minne.