Hösten 2008 gick Shoppingsajterna AB och därmed anrika Datorbutiken.com i konkurs. Verksamheten startades upp på nytt av den tidigare produktionschefen Niklas Sandgren, som grundade bolaget Prodat AB och tog över det välkända varumärket och domännamnet.

Nu beslutar Prodat att avveckla verksamheten. Resterna av bolaget köps upp av Inet som får tillgång till kundregistret och rätten till varumärket Datorbutiken. Niklas Sandgren, vd för Prodat, ger följande kommentar.

Jag vill genomföra avvecklingen på ett så bra sätt som möjligt och verkligen se till att inga kunder drabbas negativt. Jag valde att vända mig till Inet då jag vet att de håller en mycket hög servicegrad och har den kompetens som behövs för att hjälpa våra gamla kunder.

Inet planerar inte att driva verksamheten vidare och framtiden för Datorbutiken.com är oviss. Befintliga kunder kan dock vända sig till den nya ägaren för att få hjälp med bland annat garantiärenden. Erik Wickman, säljchef på Inet, välkomnar de nya kunderna.

Vi på Inet tycker det skall bli väldigt spännande att få en ny stor mängd datorintresserade kunder i vår kundbas och hoppas även dessa skall uppskatta vår goda service.

Inet är ett privatägt svenskt aktiebolag grundat år 2000. Verksamheten är inriktad på försäljning av datorer, komponenter och tillbehör via butiker och e‐handel. Huvudkontoret ligger i Sisjön strax utanför Göteborg.