Intels defekta styrkretsar för moderkort till processorfamiljen Sandy Bridge präglar hela datorindustrin, från enskilda moderkortstillverkare som inte kan leverera produkter till datorleverantörer och återförsäljare.

Nu ser det ut som att Intel kan komma igång med leveranserna av uppdaterade styrkretsar redan i början av nästa vecka. I ett kort meddelande aviserar halvledarjätten att samarbetspartners ska vara redo att ta emot styrkretsar i 6- och C200-serierna den 14 februari.

intel_note.gif

De uppdaterade styrkretsarna har stepping B3 och kommer med ett förbättrat metallager som ska förhindra att kontrollerdelen för SATA 3,0 Gbps försämras med tiden. I övrigt märks inga förändringar från återkallade stepping B2. Stepping är ett annat ord för versionsnummer i halvledarindustrin.

Samtidigt meddelar taiwanesiska moderkortstillverkare att uppdaterade moderkort kommer att flygas in till Europa för att förkorta leveranstiderna. Vanligtvis skeppas moderkort till havs med leveranstider uppemot sex veckor. Först i april väntas dock volymerna vara tillbaka på normala nivåer.