msi_b3.jpg

Inom kort väntas Intel påbörja de första leveranserna av uppdaterade styrkretsar för Sandy Bridge. Asus, Gigabyte och MSI ligger i startgroparna och förbereder som bäst för att starta upp produktionslinjerna på nytt, denna gång med kretsar av stepping B3.

Nu framkommer det att Asus och MSI planerar att använda klistermärken på kartongen för att visa att nyproducerade moderkort har uppdaterade styrkretsar, vilket kan orsaka en del osäkerhet på begagnatmarknaden. Troligtvis trycks även nya revisionsnummer på kretskorten, men detta kan vara desto svårare att hålla koll på.

Gigabyte går dock hela vägen och kombinerar klistermärken med nya modellnamn. Enligt preliminära uppgifter handlar det om ett nytt suffix som ska vara gemensamt för samtliga modeller med Intels uppdaterade styrkretsar.

Det dröjer dock innan moderkort för Sandy Bridge återigen blir en vanlig syn i svenska datorbutiker. Först i april väntas volymerna vara tillbaka på normala nivåer.

Uppdatering: Som av en händelse meddelar Asus att klistermärken med texten "REV 3.0/B3" även kommer att vara synliga direkt på moderkorten.