Efter mängder av spekulationer börjar mer handfasta tecken dyka upp om att nästa generation Ipad är i antågande. Apple-bloggen 9to5mac rapporterar att flera europeiska återförsäljare och distributörer, däribland jätten Ingram Micro, tömt lagren på vissa populära modeller. Dessutom sänker teleoperatörerna Orange och T-Mobile priserna på abonnemangsbundna Ipad 3G med hälften.

Som vanligt när det gäller Apples kommande produkter finns det gott om rykten men brist på pålitlig information. Det cirkulerar uppgifter om allt ifrån en ny skärmpanel på skyhöga 2048 × 1536 pixlar till höghastighetsanslutningen Intel Lightpeak i Ipad 2.

Till de mer trovärdiga spekulationerna hör nyheter som dubbla kameror, minneskortläsare, 512 MB minne likt Iphone 4 och tunnare skärmpanel som möjliggör en mer kompakt design. Det talas även om större högtalare och längre batteritid.

För den som väntar på Apples nya surfplatta finns dock en del orosmoln vid horisonten. Det tog mer än ett halvår innan Ipad dök upp i Sverige och det finns ännu inga tecken på att svenska återförsäljare förbereder för en ersättare.