Intel tampas för närvarande med att få ut uppdaterade styrkretsar för Sandy Bridge där det omtalade felet med SATA-portarna ska vara åtgärdat. Därefter blickar halvledarjätten framåt och planerar att introducera två helt nya styrkretsar för samma plattform, det vill säga LGA 1155.

intel_mobo_roadmap.jpg

Kinesiska Xfastest läcker schemat som avslöjar två nya styrkretsar för Sandy Bridge. Först ut är den redan lanserade Intel H61 som förekommer i moderkortet Apple Glen för Mini ITX. Här finns endast sex datakanaler PCI Express 2.0 vilket signalerar att det handlar om en budgetmodell för moderkort i de lägre prisklasserna.

Näst på tur är moderkorten Dunes Beach och Braiden Creek med den mytomspunna Intel Z68. Trots spekulationer om allt ifrån nya överklockningsfunktioner till fler PCI Express 2.0 handlar det kort och gott om en variant av nuvarande Intel P67 med videoutgångar för processorns integrerade grafik.

Slutligen tittar två nya moderkort fram för kommande sockel LGA 2011, ersättaren till dagens värstingplattform LGA 1366 och Intel X58. Siler och Thorsby har hela åtta minnesplatser vilket antyder om fyra kanaler DDR3. Enligt schemat sker lanseringen i slutet av året.