Vattenkylningstillverkaren Asetek, som numera är mest kända för att tillverka kylare åt företag som Antec och Corsair, väljer nu att återigen lansera produkter under egen flagg. Under det gamla varumärket Waterchill förebereder företaget nu ett helt nytt vattenkylningspaket, där faktorer som ljudnivå och storlek har åsidosatts till fördel för kylprestanda.

Det rör sig likt tidigare modeller om ett helt slutet system som är påfyllt redan vid leverans. Företaget har denna gång satsat på en rejält tilltagen radiator i storleksordningen 240 millimeter. På denna sitter i sin tur hela fyra stycken 120 millimeters-fläktar monterade i en "push-and-pull" konfiguration.

Modellen använder sig även av ett nytt vattenblock med integrerad pump, som även kommer att användas tillsammans med Antecs kommande Kühler H20 920. Förutom en inbyggd temperatursensor, som kan styra de medföljande fläktarna, har även detta block en USB-anslutning. Med hjälp av en nyutvecklad programvara kan användaren i sin tur styra fläktarna med olika prestandaprofiler samt övervaka temperaturer och varvtal.

Försäljningen av det nya Waterchill-paketet kommer enbart att ske direkt genom Aseteks webbplats. Lanseringen är planerad till tredje kvartalet i år.