I början av maj lanserar Intel styrkretsen Z68 som kombinerar överklockningsfunktionerna från P67 med videoutgångarna från H67, vilket öppnar upp för entusiaster att dra nytta av den integrerade grafiken i Intel Sandy Bridge utan att för den skull bli av med överklockningen.

NVIDIA_Desktop_Optimus.png

Enligt en läckt presentationsbild planerar Nvidia att introducera videoväxlingstekniken Optimus för Sandy Bridge. Likt Lucid Logix Virtu kan Optimus låta datorsystemet automatiskt växla mellan processorns integrerade grafik och ett eller flera separata grafikkort, inte minst för att hålla strömförbrukningen nere. Som grädde på moset går det fortfarande att använda Intels videokodningsacceleration Quick Sync.

Nvidia Optimus fungerar tillsammans med styrkretsarna Intel H67/H61 och Z68, förutsatt att åtminstone en skärm är ansluten till processorns integrerade grafik. Tekniken kräver inga förändringar i moderkortens design och Nvidia tar dessutom inte ut några extra avgifter, vilket bör betyda att Optimus kommer att fungera till de flesta produkter med ovan nämnda styrkretsar.

Enligt läckan släppas Nvidia Optimus för Intel Sandy Bridge på mässan Computex i början av juni.