Trots att processorerna i familjen Ivy Bridge är tänkt att passa till samma moderkort som dagens Sandy Bridge (LGA 1155) planerar Intel att rulla ut hela sex nya styrkretsar i 7-serien. Kinesiska Xfastest publicerar detaljerna bakom kryptiska modellnamn som Z77 och H77.

q2.jpg
q1.jpg

För överklockare och entusiaster är modellerna Z75 och Z77 värda att lägga på minnet. Samtliga har integrerat stöd för USB 3.0, SATA 6,0 samt 16 datakanaler PCI Express 3.0 som kan delas mellan två respektive tre grafikkort. Styrkretsarna i Z-serien är upplåsta för överklockning.

Utöver de nya styrkretsarna i Z- och H-serierna släpper Intel även modellerna Q77, Q75 samt B75 för OEM-tillverkare och stordriftsmiljöer med finesser som förenklar administration och övervakning.

De nya styrkretsarna har stöd för upp till tre skärmar samtidigt via den integrerade grafikdelen i Ivy Bridge med utgångar som HDMI, Displayport, DVI och VGA. Det finns dessutom integrerat ljud och gigabitnätverk.

Processorerna i familjen Ivy Bridge tillverkas i 22 nanometer och efterträder dagens Sandy Bridge i prestanda- och mellanklass. Enligt Intels officiella roadmap släpps Ivy Bridge någon gång i det första kvartalet 2012, möjligtvis redan på mässan Consumer Electronics Show i januari.