För den som vill överklocka Intel Core i7 2600K eller i5 2500K och samtidig använda den integrerade grafikdelen inklusive acceleration via funktioner som Quicksync släpper Intel den nya styrkretsen Z68 för LGA 1155.

Gigabyte tar upp stafettpinnen och släpper inte mindre än elva moderkort baserade på den nya styrkretsen: nio ATX och två Micro ATX. I specifikationerna syns en mängd finesser som stöd för Crossfire/SLI, USB 3.0, SATA 6,0 Gbps och hybridlagring via Intel RST SSD Caching.

Konstigt nog är det endast fyra av modellerna kan kan dra nytta av Intels integrerade grafikdel. Resten saknar videoutgångar och ger inte heller tillgång till videoacceleration vilket gör dem väldigt lika föregångarna med Intel P67. Intel RST SSD Caching i Z68 finns dock fortfarande tillgängligt.

Moderkorten med den fulla uppsättningen funktioner från Intel Z68 heter Gigabyte Z68X-UD3H-B3, Z68A-D3H-B3, GA-Z68MX-UD2H-B3 och GA-Z68MA-D2H-B3. Modellerna med "M" i modellnamnet är i den mindre formfaktorn Micro ATX och resten i ATX. Dessa är utrustade med HDMI, DVI och i vissa fall Displayport samt videoväxlingstekniken Lucid Virtu.

Gigabytes nya moderkort dyker upp under maj månad med priser från cirka 1 200 kronor inklusive moms och uppåt.