Alla datorentusiaster har troligtvis stött på problemet; datorn samlar damm och det är inte lätt att göra någonting åt saken. Vissa nöjer sig med att blåsa ur det värsta, andra spelar rysk roulette med dammsugaren medan lyxlirarna använder luft på burk eller en kompressor.

I veckans helgsnack kämpar avsändaren med att hålla datorn lortfri och undrar om SweClockers medlemmar har några tips på vägen.

Hej!

Vet inte om jag är en lortgris eller om detta är en vanligt problem. Min dator blir väldigt dammig och jag försöker städa ur den då och då men lyckas aldrig få den lika ren som när den var ny vilket är trist eftersom jag har en del snygga komponenter osv. och plexifönster.

Dammsugare är tydligen livsfarligt, tryckluft på burk är dyrt/räcker inte långt, pensel tar inte allt och kommer inte åt i flänsarna och jag har ingen lust att betala flera tusen för en ESD-säker kompressor.

Finns det några knep för att städa inuti datorn jag missat? Skulle även vilja veta hur man får bort fingeravtryck som verkar etsat sig fast på metallen och om det går att rengöra tangentbordet utan att ta loss alla knappar.

Mvh. Anders