Japanska Scythe är en välkänd aktör på kylarmarknaden, och i bagaget finns bland annat storsäljare som entusiastmodellen Ninja. Som grädde på moset tillverkar företaget dessutom populära fläktar i serier som Gentle Typhoon och Slipstream.

Kozuti-ViewSide.jpg
Kozuti-ViewFront.jpg
Kozuti-ViewBase.jpg
Kozuti-Accessory.jpg
Kozuti-Package.jpg

Senast ut är processorkylaren Kozuti med nedåtriktad fläkt, anpassad för datorer där tornvarianter inte får plats. Modellen mäter 110x103x40 millimeter och har en kylfläns av aluminium tillsammans med tre värmeledningsrör av koppar.

Den medföljande 80 mm-fläkten är placerad inuti konstruktionen, mellan kylflänsen och basen. Rotationshastigheten är 800 till 3 300 RPM beroende på temperatur, och ljudnivån landar på maximala 32,5 dBA. Scythe Kozuti finns i lager hos svenska återförsäljare med en prislapp på cirka 300 kronor inklusive moms.

Scythe på Computex 2011

Scythe-Ashura-14cm1.jpg

Scythe Ashura.

Förutom Kozuti satsar Scythe på flera andra nyheter för kommade branschmässan Computex 2011. Företaget visar bland annat upp Ashura, en massiv processorkylare med torndesign, sex värmeledningsrör och en 140 mm-fläkt från Slipstream-serien. På plats finns även hårddiskkylaren Himuro Mini med plats för 2,5"-enheter, samt färska produkter som kylarna Mugen 3 och Big Shuriken 2 .

Computex 2011 inleds den 31 maj och går av stapeln i Taipei, Taiwan.