Små datorer behöver inte innebära begränsade fartresurser. Zotac är på väg att lansera två nya moderkort för Intel Sandy Bridge med den färska styrkretsen Z68 som gör det möjligt att använda processorns integrerade grafik och fortfarande ha tillgång till överklockningsfunktionerna.

2.jpg

Zotac Z68ITX-Wifi

1.jpg

Zotac Z68 GT430 ITX-Wifi

Instegsmodellen heter Zotac Z68ITX-Wifi och är en passiv kyld variant med plats för två DDR3-minnen i fullstorlek samt PCI Express 2.0 x16 för den som vill installera ett separat grafikkort. Därutöver syns fyra SATA varav två SATA 6,0 Gbps, fyra USB 3.0, 7.1-ljud, gigabitnätverk och trådlöst nätverk 802.11n. För videoutgångarna står två HDMI och en ensam Mini Displayport.

Ett steg upp är Zotac Z68 GT430 ITX-Wifi som utöver processorns integrerade grafik även bistår med ett separat Geforce GT 430. Det sistnämnda förklarar varför modellen är utrustad med aktiv kylning (fläkt) och plats för DDR3-minne i det mindre formatet SO-DIMM.

Fler detaljer är fyra SATA (två SATA 6,0 Gbps), eSATA, fyra USB 3.0, 7.1-ljud, gigabitnätverk och trådlöst nätverk 802.11n. I detta fall väljer Zotac att koppla DVI, HDMI och Mini Displayport till processorns grafikdel och en ensam DVI till Geforce-kretsen.

Zotacs nya moderkort visas upp på Computex i början av nästa vecka och ska finnas på marknaden i juni.