Asrock A75M-ITX är ett kommande moderkort för sockel FM1 och processorer i AMD A-serien "Llano". Med formfaktorn Mini ITX mäter modellen endast 17 x 17 cm och är därmed en lämplig kandidat för HTPC-datorer, där låg strömförbrukning och A-seriens ovanligt kraftfulla integrerade grafikdel kan komma till sin rätt.

llano1.jpg
llano2.jpg

Trots de måtten finns det plats för åtskilliga finesser. Det nya moderkortet rymmer två DDR3-moduler i upp till 1 866 MHz, en PCI Express 2.0 x16 för den som inte nöjer sig med processorns integrerade grafik samt fyra SATA 6,0 Gbps och lika många USB 3.0. Fler detaljer är gigabitnätverk, 7.1-ljud med optisk S/PDIF och videutgångar för VGA och HDMI 1.4a.

Som grädde på moset kyls styrkretsen A75 "Hudson D3" helt passivt med en minimal aluminiumfläns som antyder om låg strömförbrukning. Tillsammans med en AMD A-processor på 35 eller 45 W TDP finns förutsättningarna för ett mycket tyst datorsystem.

Asrock A75M-ITX visas upp på Computex 2011 i början av nästa vecka och släpps troligtvis i samband med lanseringen av AMD A-serien den 14 juni.

Källa: VR-Zone.