När över 5 000 medlemmar sagt sitt står det klart att Inet återigen kammar hem den åtråvärda titeln Årets datorbutik. Med drygt 60 procent av rösterna är den göteborgsbaserade datorhandlaren i särklass populärast bland SweClockers medlemmar, men även andra återförsäljare gör framsteg.

IMG_7449.jpg

Särskilt Webhallen och CDON.com kan se en positiv utveckling. Den sistnämnda har det senaste året inlett en satsning på just datorkomponenter och gått från noll till nästan sex procent av rösterna. Däremot fortsätter jättarna Dustin och Komplett att minska i popularitet.

Den inbördes ordningen kastas om och Webhallen hoppar upp på andraplats med cirka tio procent av rösterna. Komplett stannar kvar på bronsplats medan den tidigare tvåan Dustin halkar ned två snäpp till en fjärdeplacering.

Hur kommer det sig då att Inet år efter år lyckas charma de synnerligen kräsna medlemmarna? SweClockers har talat med marknadschefen Erik Wickman.

Detta är fjärde året i rad ni kammar hem flest röster. Hur kommer det sig att ni har ett så starkt fäste bland just SweClockers medlemmar?

– Vi försöker alltid att lyssna på våra kunder så att vi kan uppfylla deras önskemål. Sedan är det viktigt för oss att ha kompetent personal, snabb kundservice, snabba leveranser och bra priser. Vi vill gärna överraska positivt och ge det där lilla extra som entusiasterna uppskattar.

Ni är inte ensamma om att ta hand om kunderna i SweClockers forum och allt fler börjar bli bättre på den biten. Har ni några särskilda planer för att behålla försprånget?

– Fortsätta att vara nära våra kunder och förstå deras behov. Vi jobbar även med att ytterligare öka servicegraden med ännu snabbare leveranser, bättre lagerhållning, bredare sortiment, fler och bättre funktioner på hemsidan och så vidare. Vi ser våra kunder som våra vänner och vill bara ge dem det bästa.

... och frågan som alla ställer sig: Hur ska ni fira detta?

– Vi kommer att fira med ett antal grymma erbjudanden för medlemmarna på SweClockers. Håll ögonen öppna!

Slutligen, ett stort grattis från SweClockers och lycka till i framtiden!

– Tack! Det här betyder otroligt mycket för oss. Personligen är jag verkligen stolt över våra duktiga och kunniga medarbetare. Nu blir det tårta till alla på fredag!