På IDF i Beijing efterlyste Intel högupplösta skärmar till Ultrabook, så att de ultraportabla bärbara datorerna inte ska hamna på efterkälken i jämförelse med surfplattor och mobiltelefoner. Asus tar det första steget med kommande Zenbook Prime.

Uppdaterade UX31e och UX21e innehåller IPS-paneler med 1920 x 1080 pixlar på 11,6 respektive 13,3 tum, vilket innebär högre punkttäthet än föregångarnas 1366 x 768 och 1600 x 900 pixlar. De nya skärmpanelerna har antireflexbehandlade ytskikt och ska även erbjuda betydligt högre betraktningsvinklar än vanligt.

Fler nyheter är att Asus byter processor till 22 nanometers Ivy Bridge, däribland modeller ur Intel Core i7 ULV-serien, och ägnar en gnutta extra omtanke åt tangentbordet, som denna gång är bakgrundsbelyst.

I övrigt är det mesta sig likt, som ett chassi i aluminium och en kilformad design. Det finns SSD-lagring, trådlöst nätverk 802.11n, webbkamera, kortläsare samt USB 3.0. Högtalarna är signerade Bang & Olufsen Icepower.

Än så länge är det inte känt exakt när Asus lanserar Zenbook Prime. De nya datorerna bör dock dyka upp i samband med Intels lansering av extra strömsnåla Ivy Bridge (ULV) för bärbara datorer, troligtvis framåt sommarmånaderna.