Spelserien Arma eller Armed Assault från Bohemia Interactive har en liten men trogen skara beundrare som tilltalas av obarmhärtig realism och ett ofantligt bibliotek med fordon, vapen och användargenererade uppdrag. Det är dock inte originalet som nu gör Arma II: Combined Operations till den bäst säljande titeln på distributionstjänsten Steam, utan den udda spelmodden Dayz.

Dayz är en total modifikation som går ut på att överleva i den fiktiva staten Chernarus, placerad någonstans i det forna Sovjetunionen. Livet försvåras avsevärt av en okänd epidemi som förvandlar människor till blodtörstiga zombies. Fokus ligger på realistiska inslag som att samla utrustning, äta, dricka, läka sår och inte minst samarbeta med andra spelare för att nå framgång.

Själva Dayz är gratis men modifikationen kräver ett exemplar av Arma II samt expansionen Operation Arrowhead, båda samlade i paketet Combined Operations. Den som planerar att ge sig ut på jakt efter zombies kan diskutera detta och mycket mer i SweClockers forum för Arma.