Hej SweClockers!

Jag har köpt AMD sedan första Athlon men nu börjar jag bli orolig över vad som händer egentligen. Det känns som att de tappat greppet och det enda man hör är massa snack och lite verkstad.

  • Bulldozer: Efter massa hype visade sig vara katastrof. Hög strömförbrukning och sämre prestanda än gamla Intel-processorer.

  • Llano: Vem bryr sig om lite snabbare grafik när processorn är en gammal Phenom? Går fortfarande inte spela riktiga spel på.

  • Brazos: Ingen köper netbooks längre (?)

Kan inte säga att det ser mycket bättre ut för Trinity och Brazos 2.0 heller. Var är alla datormodeller? Det enda man hör nuförtiden är Ivy Bridge och Ultrabook. Varför satsar inte AMD på att få fram nyskapande modeller? Plast och billigt ska det tydligen vara.

Det enda som egentligen ser bra ut är grafikkorten men det är bara att erkänna att Nvidia är bättre med Geforce GTX 680 och speciellt drivrutinerna. Jag köpte ett Radeon HD 7970 vid launch och drivarna är fortfarande kassa på riktigt. Hallå AMD?!

Kanske är lite pessimistisk men jag tänker att snart blir det som på 90-talet då en CPU kostade minst 3 000 kronor. Inte bra för någon om ingen konkurrerar med Intel, de behöver egentligen inte ens släppa några nya modeller som det ser ut nu? Vad tror ni?

Mvh. Daniel S.