Marknaden för surfplattor fortsätter att expandera, och allt fler tillverkare vill ha en bit av kakan. Taiwanesiska Asus satsar vidare på modeller med tillhörande tangentbordsdockor, och kronjuvelen i familjen är nylanserade Transformer Pad Infinity.

asus.PNG

Surfplattan har figurerat under de flesta av vårens stora mässor, och ett huvudnummer är helt klart bildskärmen. Panelen mäter 10,1" och är av typen SuperIPS+, med bra betraktningsvinklar och rejäl ljusstyrka för utomhusbruk. Upplösningen är hela 1920x1200 pixlar, vilket ger en pixeltäthet på 224 ppi.

Under skalet finns ARM-plattformen Nvidia Tegra 3 med fyra kärnor i 1,6 GHz samt en femte "companion core" för bakgrundstjänster. I paketet finns även en grafikdel från Geforce-familjen med 12 CUDA-kärnor. Andra egenskaper är bland annat 1 GB DDR3-minne, 64 GB lagringsutrymme, dubbla kameror samt en batteritid på upp till 9,5 timmar. Operativsystemet är Android 4.0 "Ice Cream Sandwich".

TF700_gold_051.jpg
TF700_gold_050.jpg
TF700_gold_023.jpg

Asus lanserar även en ny version av den populära tangentbordsdockan, och med tillbehöret på plats utökas batteritiden till 14 timmar. Den nya dockan fungerar även med äldre Transformer Prime, dock går inte Prime-dockan att använda till Infinity.

Transformer Pad Infinity har en rekommenderad prislapp på 5 799 kronor inklusive moms, och ska enligt Asus finns tillgänglig från den 25 juli. Den som även vill ha tangentbordsdockan kan köpa båda i paket för 6 999 kronor, alternativt köpa tillbehöret löst för cirka 1 290 kronor inklusive moms.