Det är tunga ekonomiska tider, vilket slår hårt mot alla tänkbara branscher. En IT-aktör med många mörka moln vid horisonten är franska Vivendi, med verksamheter i allt från musik och film till datorspel. Företagets aktiekurs är den lägsta på nio år, samtidigt som flera kreditinstitut hotar med sänkta betyg om inte skuldbördan lättas.

För att få ordning på ekonomin vill Vivendi avyttra viss verksamhet, och enligt uppgifter till Bloomberg står framför allt spelföretaget Activision Blizzard på försäljningslistan. Affären innefattar i så fall kontrollen över tunga speltitlar som Call of Duty, World of Warcraft samt Diablo.

Vivendi äger 61 procent av Activision Blizzard, och innehavet värderas till 8,1 miljarder dollar. Förhoppningen är att hitta en enskild köpare, även om företaget enligt Bloombergs källa är redo att sälja aktier på börsen om så krävs.

Vivendi köpte Blizzard Entertainment redan 1998, och breddade 2008 portföljen med utgivaren Activision. Resulterande holdingbolaget Activision Blizzard är en av världens största aktörer på marknaden för datorspel.