Att Radeon HD 7970 och HD 7970 GHz Edition i grund och botten är i stort sett samma grafikkort kommer knappast som någon nyhet. I SweClockers recension konstaterades att de fysiska skillnaderna endast rör sensorerna för Powertune, och att förändringarna framför allt finns i kortets mjukvara.

Konceptet går att ta fasta på genom en läckt BIOS-version hos webbplatsen Icrontic. Mjukvaran ger vanliga Radeon HD 7970 samma frekvenser som GHz Edition, samtidigt som den aktiverar det omtalade turboläget.

Mer praktiskt innebär det att GPU-frekvensen ökas från 925 MHz till 1 000 MHz med ett turboläge på maximalt 1 050 MHz. Samtidigt landar GDDR5-minnet på 6 000 MHz istället för tidigare 5 500 MHz. BIOS-versionen fungerar i teorin med alla HD 7970 av referensdesign, även om det givetvis inte finns några garantier.

SweClockers tar inget ansvar för eventuellt trasiga grafikkort, och allt experimenterande sker på egen risk. För de flesta räcker det alldeles utmärkt att helt enkelt överklocka till de högre frekvenserna, utan ingrepp i kortets BIOS.

Mer information och själva uppdateringen finns hos Icrontic.