Medan spelutvecklarna är upptagna med att få de senaste titlarna att fungera med så många olika datorsystem som möjligt kan Nvidias programmerare ta ut svängarna och utesluta allt utom det allra senaste. I det kommande grafikdemot A New Dawn demonstreras möjligheterna med arkitekturen Kepler.

dawn_0001_Layer 4.jpg
dawn_0003_Layer 2.jpg
dawn_0004_Layer 1.jpg
dawn_0000_Layer 5.jpg
dawn_0002_Layer 3.jpg
dawn.jpg

Det första Dawn släpptes i samband med den kanske inte så lyckade Geforce FX-serien under 2003 och demonstrerade bland annat vertex shaders, diffuse specular lighting samt olika varianter av color maps, det sistnämnda för att få fram realistiska hudtoner.

I nya Dawn handlar det istället om komplex geometri, avancerade ljuseffekter, tesselering och inte minst fysikacceleration med PhysX Fur. Älvans huvud pryds av inte mindre än 40 000 individuella hårstrån och miljön är uppbyggd av fyra miljoner trianglar. Hela härligheten är dessutom tesselerad för att höja detaljrikedomen ytterligare.

Inte helt oväntat krävs det ett rejält datorsystem för att driva a A New Dawn. Systemkraven är inget mindre än Geforce GTX 670 alternativt GTX 680, två processorkärnor i 2,5 GHz, 4 GB minne, 1 GB lagringsutrymme samt Windows 7 eller Vista. Den som vill gå ända upp till inställningarna "Ultra" rekommenderas att använda två grafikkort i SLI.

Alla nödvändiga filer finns att ladda ned från Nvidias webbplats.