De senaste dagarna har det tisslats och tasslats om att Apple möjligtvis planerar att släppa Iphone 5 tidigare än beräknat. Datumet på allas läppar är den 12 september och nu ser det ut som att ryktena mer eller mindre bekräftas av alla utom Apple, bland annat Reuters, Bloomberg och The New York Times.

iphone5_0001_Layer 7.jpg

Trots Apples notoriska hemlighetsmakeri kan mycket redan vara känt om nästa Iphone. En mängd bilder på skal och prototyper cirkulerar på nätet och av dessa framkommer det att den nya mobiltelefonen växer på höjden för att kunna hålla en ny större skärmpanel på cirka fyra tum.

Dessutom tillkommer ett nytt skal av metall med unibody-konstruktion samt en ny, mindre dock-kontakt. Det sistnämda innebär att dagens tillbehör inte går att använda utan adapter. Sist men inte minst syns hörlursuttag i nederkant samt en centrerad Facetime-kamera.

På mjukvarufronten handlar det mesta om det kommande operativsystemet Ios 6, som presenterades på utvecklarkonferensen WWDC i juni. Här tillkommer bland annat en ny kartapplikation från Apple med 3D-vy, videosamtal (Facetime) via 3G/LTE, Facebook-integration samt Passbook, som gör det möjligt att lagra biljetter och rabattkuponger i mobiltelefonen.

Sist men inte minst talas det om att Apple även kan lansera en ny, mindre variant av Ipad. Den nya surfplattan är känd som Ipad Mini och väntas krympa från dagens 9,7 till cirka 7,8 tum. Dessa uppgifter är dock än så länge långt ifrån bekräftade.

Källa: Macrumors.