Att många väljer att piratkopiera är kanske ingen nyhet, men Ubisofts siffror kan få vem som helst att höja på ögonbrynen. Enligt vd:n Yves Guillemot är det endast 5–7 procent av PC-spelarna som betalar för sig – resten åker snålskjuts på olovliga kopior.

On PC it's only around five to seven per cent of the players who pay for F2P, but normally on PC it's only about five to seven per cent who pay anyway, the rest is pirated.

I en intervju till Games Industry uppger Guillemot att den höga piratfrekvensen innebär att det inte spelar någon större roll om ett PC-spel släpps till normalt butikspris eller enligt "Free 2 Play"-modell, där själva spelet är gratis men extra innehåll kostar pengar. Andelen spelare som väljer att betala är fortfarande densamma.

Ubisoft, som annars är kända för drakoniska kopieringsskydd, ser därför F2P som en bra affärsmodell i länder där det är svårt att tjäna pengar på spel på grund av den omfattande piratkopieringen. Spel som anpassas enligt F2P är dessutom billigare att producera och distribuera, samtidigt som livslängden ökar tack vare att det finns ekonomiska fördelar av att löpande addera nytt innehåll.