Den andra generationens processorer i AMD A-serien går under kodnamnet "Trinity" och innehåller nyheter som Bulldozer-arkitektur med kärnan "Piledriver" och integrerad grafik ur Radeon HD 7000-serien. Den officiella lanseringen äger rum i oktober, men redan nu dyker nykomlingarna upp hos den amerikanska distributören Bottom Line Telecommunications.

amd_trinity_pris_0000_Layer 1.jpg

I prislistan återfinns sex modeller, två dubbelkärniga varianter och fyra processorer med fyra kärnor. Samtliga passar till kommande sockel FM2, har klockfrekvenser från 3,2 till 3,8 GHz och TDP-värden på 65 alternativt 100 W.

De dubbelkärniga varianterna börjar på cirka 60 USD och priserna sträcker sig uppemot 130 USD för de mest påkostade processorerna med fyra kärnor. Det innebär att toppmodellerna ställs på rak kollissionskurs med Intel Core i3 medan resterande är prissatta för att möta budgetorienterade Intel Pentium.

Den officiella lanseringen av AMD A-serien "Trinity" för stationära datorer beräknas äga rum den 2 oktober. I samband med detta släpps även ny moderkort med sockel FM2 och styrkretsen AMD A85X.