I tisdags ansökte hemelektronikkedjan Expert Sverige AB om konkurs vid Linköpings tingsrätt. Bristande lönsamhet i kombination med tuff konkurrens från jättar som Elgiganten, Media Markt, Siba och den ständigt ökande internethandeln satte punkt för verksamheten i Sverige.

Med löften om stora prissänkningar inleddes konkursutförsäljningen i Experts helägda butiker under fredagen. Köerna ringlade långa redan under den tidiga förmiddagen, men nu uppger medlemmar i SweClockers forum att erbjudandena inte är särskilt förmånliga. Reyintaz skriver:

[Jag] stod i kö i Linköping under två timmar och spenderade cirka fem minuter inne i butiken. Jag var intresserad av en ny telefon, en Lumia 800. Priset hos Expert var 3 600 kronor, vilket blir 2 700 kronor med 25 procents rabatt. Hos CDON finns [telefonen] för 2 500 kronor utan någon rabatt. Inte konstigt att [Expert] går i konkurs.

Han är dock inte ensam om att kritisera prissättningen. Flera medlemmar rapporterar om att många varor finns att köpa till lägre priser hos konkurrenterna. Kreekill från Luleå skriver:

Jag hittade ingenting av värde. Det mesta går att hitta billigare på Netonnet eller dylika [butiker], trots rean.

Liknande rapporter inkommer även från andra butiker och orter. Garb0 i Gävleborg håller med om att utförsäljningen inte levde upp till förväntningarna.

Utförsäljningen känns helt värdelös! Butiken var redan helt tom när man kom in [...] I många fall är det även dyrare efter deras prissänkning än vad man kan köpa från andra.

Detta avskräcker dock inte shoppingsugna från att ge sig ut på fyndjakt. Under fredagseftermiddagen var det fortfarande kö utanför Experts butik på Kungsgatan i Stockholm och enligt radiokanalen P3 har polisen ryckt ut till gallerior i förorterna för att hålla ordning på de stora folksamlingarna.