Mörka moln svävar över persondatorindustrin. Lågkonjunktur i kombination med vikande försäljning i utvecklingsländer och allt tuffare konkurrens från mobiltelefoner och surfplattor kan för första gången på 20 år få tillväxten i att stanna på minussiffror. Nu sätts förhoppningarna till att den kommande lanseringen av Windows 8 ska väcka branschen till liv på nytt.

Intels vd Paul Otellini är dock inte odelat positiv till Microsofts nya operativsystem. På ett privat möte med anställda i Taiwan framkom det att Otellini anser att Windows 8 släpps halvfärdigt och behöver förbättras, rapporterar nyhetsbyrån Bloomberg.

Det betyder dock inte att Otellini menar att Microsoft borde skjutit lanseringen på framtiden. Tvärtom anser han att mjukvarujätten gör rätt i att skynda på introduktionen eftersom buggar och andra brister kan rättas till i efterhand.

Även från Windows 8-användare hörs liknande tongångar. Främst handlar kritiken om det pekskärmsanpassade gränssnittet Metro, numera Modern UI, och dess samspel med den traditionella skrivbordsvyn, som inte anses vara helt genomtänkt.

Den officiella lanseringen av Windows 8 äger rum den 25–26 oktober.