Vi har nu fått lite mer officiell information från André S. Eriksen som är VD hos Asetek. Om man får tro André så överdrev Xtremesystems sina anklagelser och Asetek skickade ett officiell svar till Xtremesystems samma dag som ej blev publicerat.

Det hela började egentligen med att Asetek köpte in ett par Nventiv Mach2-system och utförde test själva. Efter att ha upptäckt att kylförmågan och strömförbrukningen inte var vad Nventiv hävdade klagade de hos en återförsäljare i danmark som i sin tur vidarebefodrade det till Nventiv - som tyckte inte resultaten var att lita på.

De två medlemmarna hos Xtremesystems som spårades till Asetek jobbar visserligen på Asetek men det de skriver kan inte göras till Aseteks officiella hållning.

Nventiv verkar inte heller arbeta så professionellt, till exempel när Asetek skickade över sina resultat svarade dem med en skämtsam animerad GIF-bild. Förhoppningsvis har de dock lärt sig lite av denna historia.

Vi har även fått veta att hårdvarusajten The Inquirer har varit hos besök hos Asetek och själva sett resultaten från Nventiv Mach2-enheten och de kommer snart med ett oberoende test av senaste VapoChill och Nventiv Mach2.