Sandisk är en av veteranerna inom industrin av flashminne och har ett brett sortiment inom området, med allt från minneskort till USB-minnen och SSD-enheter. Det sistnämnda har företaget haft i siktet på senare tid, där Sandisk bland annat använder eget NAND-flashminnen för att pressa priserna.

Nu lanserar Sandisk sin nya serie Ultra Plus som är en prispressad SSD från företaget. Serien baseras på kontrollerkretsen SS889175, en billigare modell från Marvell som tillåter Sandisk att skräddarsy eget firmware. Ultra Plus ackompanjeras av företagets egna NAND av typen MLC, tillverkad på 19 nanometer.

Sandisk Ultra Plus specificeras upp till 530 MB/s i sekventiell läsning och upp till 445 MB/s i sekventiell skrivning, hur prestandan ser ut vid slumpmässig hantering av data framgår inte. Enheten kommer finnas tillgänglig i kapaciteterna 64 GB, 128 GB och 256 GB med ett pris på 74,99, 109,99 respektive 219,99 dollar.

Företaget tillkännager i samband med detta ett större fokus på SSD-enheter, med nya distributionskanaler världen över, vilket ska göra dess produkter mer lättillgängliga. Sandisk kommer även arbeta närmare med företag för att integrera deras produkter i färdigbyggda lösningar, för detta avseende stöps Ultra Plus om till X110 inriktad mot OEM-tillverkare.