Razer har på senare tid arbetat för fullt med surfplattan Project Fiona, en surfplatta bestyckad med hårdvara som ska vara tillräckligt för spel. En insamling på Kickstarter och omröstning på Facebook senare, så har Project Fiona inte bara fått namnet Edge Pro utan ska vara redo för marknaden.

Det handlar om en surfplatta på 10,1 tum med upplösningen 1 366 x 768 och IPS-panel. I det kompakta formatet finns ett Geforce GT 640M LE inbyggt med 384 CUDA-kärnor, vilket ska vara tillräckligt för att driva spel i skärmens ordinarie upplösning. För lagring finns en SSD på 128 GB alternativt 256 GB och Edge Pro utrustas med 8 GB RAM.

Processorn är en Core i5-3317U med två kärnor på 1,7 GHz (2,6 GHz Turbo), flertrådstekniken Hyperthreading, 3 MB cache och 17 watt TDP. Surfplattan kommer gå att köpa med en dyrare konfiguration, där handlar det om en Core i7-3517U på 1,9 GHz (3,0 GHz Turbo), Hyperthreading, 4 MB cache och även här 17 watt TDP.

Razer satsar på en flera tillbehör till Edge Pro, med tangentbord och två handkontroller som fästs på vardera sida om enheten för mobil användning. Det kommer även finnas en dockningsstation som går att koppla till extern skärm med tillhörande spelkontroller.

Exakt mått och vikt framgår inte, men Razer har vid tidigare uttalanden gått ut med att Edge Pro får profilmått och vikt som är runt det dubbla av en Apple Ipad. Surfplattan kommer lanseras under årets första kvartal till ett pris på 999 dollar för instegsmodellen och 1 299 dollar för den dyrare varianten.