Kompakta datorsystem fortsätter att växa i popularitet bland entusiaster, särskilt när det kommer till formfaktorn Mini ITX. Asrock bidrar till storleksklassen med ett relativt välutrustat moderkort för AMD:s senaste A-serie "Trinity".

Nykomlingen FM2A85X-ITX kommer precis som namnet antyder med sockel FM2 och den senaste styrkretsen A85X, med tillhörande funktioner. Moderkortet bestyckas med strömförsörjning i 6-faser och processorn får en dedikerad 4-pins kontakt, utöver standard ATX-kontakten med 24 pinnar.

Överdelen bjuder på två DDR3-moduler (maximalt 32 GB) med officiellt stöd i upp till 1 866 MHz. Under dessa sitter sockeln relativt centrerad på moderkortet och vid dess sida återfinns sju SATA 6,0 Gbps – en åttonde finns i bakpanelen i form av eSATA. För den som föredrar ett instickskort före integrerad grafik finns en PCI Express x16 2.0.

På anslutningsfronten syns fyra USB 3.0 och åtta USB 2.0, varav två respektive fyra i den bakre anslutningspanelen. Därutöver syns PS/2 för äldre tangentbord, gigabit ethernet och 8-kanals ljud med analoga och digitala utgångar. För videoutgångar finns HDMI, DVI (Dual-link) och VGA.

Asrock FM285X-ITX ska finnas ut i handeln inom kort. Priset beräknas hamna på cirka 110 dollar, motsvarande 930 kronor inklusive moms.