Marknaden för mobila enheter växer så det knakar och så även de tekniska framstegen inom området. Polytron Technologies ser en en framtid med transparenta skärmar och visar nu upp en mycket tidig prototyp av en mobiltelefon som drar nytta av tekniken.

Bloggen Mobilegeeks reser till Taoyuan, Taiwan för att klämma och känna på den iögonfallande prototypen. Än så länge handlar det dock endast om ett teknikkoncept – operativsystem och andra finesser saknas eftersom skaparna först och främst fokuserar på att få hårdvaran att fungera.

Vid sidan om den transparenta skärmen syns batterier, hörlursuttag, mikrofon och högtalare. Tillverkaren har även lyckats klämma in minneskortläsare (Micro SD) samt SIM-kortsläsare. Batterierna är små knappceller, men tanken är att de ska bytas ut mot kraftfullare varianter framöver.

Det stora huvudnumret är dock det genomskinliga glaset med flytande kristallmolekyler, som tillsammans med omgivningen ljus kan visa bild. Skärmen ska vara genomskinlig medan den undre delen av telefonen ska täckas med någon form av hölje för att dölja komponenterna.

Polytron Technologies hoppas att mot slutet av året ha en fungerande prototyp. Det är dock inte känt när eller om en kommersiell produkt baserad på konceptet hittar ut på butikshyllorna.