Taiwanesiska Silverstone nöjer sig inte med att visa upp nya vattenkylare på Cebit 2013, utan tar även tillfället i akt att demonstrera en rad med nyheter på chassisidan. Detta år handlar det bland annat om ett antal mindre förmågor samt en uppföljare på företagets utsvävade modell Raven RV03.

Företaget förbereder just nu de två nya modellerna Raven RV04 och Fortress FT04. Med i princip identiska insidor är det istället det yttre som skiljer chassina åt. RV04 kommer med en frontlucka av plast med en öppen design, medan FT04 siktar på ett lite mer rent utseende med en ljuddämpad lucka av aluminium. Gemensamt för bägge modellerna är de två frontmonterade 180 mm-fläktarna i företagets Air Penetrator-serie.

På insidan har det hänt en hel del sedan föregångarna RV03 och FT03, som hade en relativt okonventionell moderkortsorientation med kontakterna pekandes uppåt. Uppföljarna följer ett mer traditionellt mönster med kontakterna pekandes bakåt, men har dock en inverterad konstruktion. Detta innebär att grafikkortet och nätaggregatet hamnar i chassits topp medan processorn hamnar i botten.

Trots att modellerna är väldigt grunda på djupet rymmer de moderkort i formfaktorn E-ATX samt långa grafikkort. De klarar även av att svälja upp till sju stycken 3,5"-enheter samt ytterligare fyra stycken 2,5"-enheter i botten.
Enligt Silverstone ska tillverkningen av nykomlingarna komma igång i slutet av månaden med en planerad säljstart någon gång i maj.

Vidare visade företaget upp sitt passiva chassi Petite PT14, anpassat efter Intels NUC-standard. Modellen klarar av att kyla samtliga NUC-system på marknaden idag helt utan fläktar, men för användare som är rädda att bränna sig på det heta skalet skickar Silverstone även med en extra fläkt för bottenmontering.

På plats fanns även det något större Petite PT13 med fokus på den AIO-anpassade formfaktorn Thin Mini-ITX. Silverstone har lyckats pressa ner storleken rejält på denna modell i jämförelse med det konkurrenternas erbjuder, vilket till stor del beror på att företaget har utvecklat en egen processorkylare för ändamålet.