Även om Windows 8/RT överlag har hyllats som operativsystem för pekskärmar, är det inte helt utan klagomål från slutanvändare. En liten detalj som stört många är att Microsoft begränsar Flash-baserat innehåll när webbläsaren Internet Explorer 10 används i det nya Modern UI-gränssnittet.

Medan Internet Explorer 10 har stöd för Adobe Flash, har det hittills bara fungerat på webbsidor godkända av Microsoft. Idag lyfter företaget på restriktionen och tillåter slutanvändare att se Flash-material på så gott som samtliga webbsidor. Detta gäller även Windows RT-baserade enheter, som exempelvis företagets surfplatta Surface RT.

Microsoft meddelar i ett blogginlägg att webbutvecklare har gjort tillräckligt stora framsteg med att ta fram Flash-material som är pekskärmsinteraktivt. Som företaget uttrycker det är merparten av dagens webbsidor kompatibla med "Windows-upplevelsen", vilket inkluderar acceptabelt pekskärmsstöd, god prestanda och bra batteritid.

Det är dock inte helt utan restriktioner. Vissa webbsidor finns fortfarande på Microsofts "svartlista", eller Compatibility View (CV), och på dessa visas fortfarande inte Flash. För webbsidor som är med på denna lista hänvisar företaget till en sida med riktlinjer. Microsoft hävdar att beslutet att lyfta på restriktionerna inte kommer att påverka merparten av slutanvändarna nämnvärt.