Strömmande film och musik blir allt populärare, men för den som befinner sig på resande fot riskerar datamängderna göra hål i plånboken. För detta introducerar HP en ny portabel lagringsenhet som ska göra det enkelt att dela mediafiler mellan flera användare och plattformar.

Modellen heter HP Pocket Playlist är en liten batteridriven SSD-enhet som mäter 120 x 90 x 10 millimeter och 75 gram. Den rymmer 32 GB, som kan användas för att lagra film, musik och bilder samt dela filerna med upp till fem användare samtidigt via trådlöst nätverk 802.11 b/g/n. Förbehållet är att högst tre användare kan strömma film från enheten samtidigt. Det hindrar dock inte att ytterligare två tar del av antingen bilder eller musik.

Själva delningen hanteras av en applikation från HP, som måste installeras på samtliga klienter. Programmet ska finnas tillgängligt på alla stora plattformar, inklusive Windows, Android samt Apple Ios. På persondatorsidan ser HP:s applikation till att koda om all media till format som passar samtliga typer av enheter.

Den portabla lagringsenheten har en batteritid på "minst" 3,5 timmar när film strömmas till tre användare samtidigt. HP menar dock att batteritiden i de flesta fall är betydligt längre än så. Batteriet laddas via Micro USB, vilket även är gränssnittet för att ansluta enheten till en dator.

HP Pocket Playlist lanseras i april till ett rekommenderat pris på 999 kronor inklusive moms.