Epox EP-9VDA+ bygger på VIA:s K8T800 Pro med sockel939. Det har fyra minnesplatser för upp till 4 Gigabyte DDR400-minne. Kortet kommer troligen ligga i budgetsegmentet då det endast har två IDE-kanaler samt två stycken SerialATA-portar. Vad vi kan se har det ett nätverkskort med kretsar från Realtek samt ett Silicon Image-hårddiskkontrollerkort. Epox har valt att ta med en liten display på moderkortet som visar eventuella felkoder från POST-sekvensen.

Gigabyte GA-8ANXP-D verka vara ett mycket fullmatat moderkort. Det är till Intel-plattformen och har den nya sockel775 med LGA-förpackning. Det har totalt sex (!) minnesplatser för DDR2-minne samt två stycken PCI-platser. Det har PCI-Expresstöd genom tre stycken x1-portar samt en x16-port för grafikkort.

Vidare erbjuder det hela åtta SerialATA-portar varav fyra av dem använder sig av ett Silicon Image-kontrollerkort. Intressant är att GA-8ANXP-D bara har en IDE-port för CD/DVD-läsare. Gigabyte använder sig också av dubbla BIOS-kretsar samt en rätt stor kylfläkt över nordbryggan. Man har också en kylfläns på sydbryggan. Vi ska försöka gräva efter mer information om detta mycket intressanta moderkort!

Notera att informationen vi skriver baserar sig på våra observationer av bilderna, korten har inte lanserats än utan visas bara upp på CeBit-mässan som just nu pågår.