Redan 2007 släpptes den första versionen av mediaspelaren Apple TV. Denna beskrivs ofta som bara början på Apples satsning i vardagsrummen medan huvudnumret är en riktig tv-apparat med appar och det kompletta utbudet tjänster, men denna lyser fortfarande med sin frånvaro. Nu väcks ryktena om en "Appe Itv" till liv på nytt.

Taiwanesiska Digitimes rapporterar att Apple väntas lansera en egen UHDTV med 4K-upplösning, det vill säga 3840 x 2160 pixlar, och nu arbetar med paneltillverkare för att säkra tillgången på skärmpaneler. Detta är dock ingen lätt uppgift eftersom produktionskapaciteten sägs vara så gott som fullbokad för 2013.

Den hetaste kandidaten är koreanska LG Display, som kan komma att dra igång produktionen av högupplösta skärmpaneler för Apples räkning i det andra halvåret 2013. Det kan innebära att Apples tv-apparat hittar ut på marknaden i slutet av året, men enligt Digitimes är det troligare med en lansering i början av 2014.

Enligt tidigare rykten är Apple Ios, Itunes, stöd för appar samt tal- och rörelsestyrning givna ingredienser i Apples ständigt omtalade men ännu inte bekräftade tv-apparat.