Omräknat i PC-märkning kan detta minne kallas PC5000. Fördröjningen (timings) på detta minne ligger på 3-4-4-8 vilket är någorlunda normalt för dagens värsta minnen. Skillnaden är att detta minne körs i mycket högre frekvens än de snabbaste minnena idag. OCZ tillkännagav sin Ultra Low Noise 2-teknologi för en tid sedan vilket medför förbättrad signalteknik på minnen som nästan helt säkert är implementerat i detta monsterminne.

Med detta ser det ljust ut för Athlon64-plattformen, som inte verkar gå över till DDR2-tekniken som Intel lanserade på CeBit med Grantsdale-plattformen. Enligt flertalet tester som vi sett med DDR2 så är denna teknologi inte snabbare än DDR om man jämför frekvens mot frekvens, den går dock att höja mycket lättare i frekvens så småningom.

Men detta faller nu på grund av det OCZ visade upp på CeBit. Med en sådan frekvens och så förhållandevis låga timings kan Athlon64-plattformen med DDR-stöd överleva ännu ett tag utan några som helst prestandaproblem jämfört med Grantsdale-plattformen med DDR2. Det kan till och med vara så att DDR-teknik på 600 MHz är snabbare än DDR2-teknik på 667 MHz som förväntas dyka upp runt årsskiftet.

Ska bli intressant hur Intel ställer sig till detta samt hur snabbt minnesstandardliseringsorganet JEDEC kan samla tillverkarna och komma överens om en standard för snabbare DDR-minnen. Det har ryktats på internet en tid nu angående DDR533-standard, så detta är kanske vad vi ska vänta oss när det dyker upp snabbare DDR-minnen. Hur som helst står det klart att DDR-minnen inte dör i första hand och att det är den bästa standarden för minnestekniker just nu för persondatorer.