Lanseringen av Windows 8 ackompanjerades av Microsofts egna surfplattor Surface, som även skulle fungera som enheter för produktivt arbete tillsammans med tangentborden Touch Cover och Type Cover. Tidigare under året antydde företaget om att ett tredje tangentbord var på väg, den här gången med inbyggt batteri för utökad drifttid.

Nyhetssidan Neowin rapporterar att tangentbordet får produktnamnet Power Cover och Paul Thurrott kompletterar med egna detaljerade uppgifter. Power Cover ska använda samma tangentbord som återfinns i Type Cover, men både profilmått och vikt går av naturliga skäl upp till 9,75 millimeter respektive 520 gram – upp från 5,33 millimeter och 250 gram för Type Cover.

Förutom att fungera med nästa generation surfplattor, Surface Pro 2 och Surface 2, ska Power Cover vara kompatibel med dagens Surface Pro, men inte Surface RT. Det framgår inte hur mycket extra batteritid som kan väntas vid användning av tangentbordet, förutom att det kommer vara märkbart.

Medan Microsofts nya surfplattor väntas bli lanserade i samband med Windows 8.1 den 17 oktober, anländer tangentborden vid ett senare datum under året.