I takt med att skärmjättarna börjar bemästra OLED-tekniken uppkommer fler möjligheter med paneltypen. De koreanska rivalerna LG och Samsung ligger i framkant och den sistnämnda tillkännagav nyligen telefonen Galaxy Round där skärmpanelen är böjd längsmed kortsidan. Nu presenterar även LG en konkav mobiltelefon.

Nya LG G Flex är en böjd längsmed långsidan, detta tack vare Plastic OLED, som dessutom sägs vara mycket stöttålig. Skärmen mäter sex tum med upplösningen 1 280 x 720 pixlar, vilket ger den relativt låga punkttätheten 245 ppi. LG påpekar dock att det är en med riktig RGB-matris.

Förutom den krökta formen påminner designen om den nyligen lanserade LG G2 med samtliga knappar placerade under kameran (13 megapixel) på baksidan. En annan finess är det "självläkande" bakstycket, en elastiskt yta med förmågan att återhämta sig från mindre repor. I övrigt handlar det om en bastant skapelse som väger 177 gram och mäter 160,5 x 81,6 x 7,9–8,7 millimeter.

Inuti återfinns Qualcomm Snapdragon 800 med fyra kärnor på 2,3 GHz, 2 GB systemminne och 32 GB lagring. Enheten har även vad som sägs vara världens första böjda batteri, som är specificerad till 3 500 milliamperetimmar. På nätverksfronten syns 802.11ac, Bluetooth 4.0, NFC och för mobilt bredband finns LTE samt stöd för den senaste standard LTE Advanced.

LG G Flex med Android 4.2.2 lanseras inom kort i Korea och ska dyka upp på fler marknader vid ett senare datum.