Googles satsning på bärbara datorer med det webbaserade operativsystemet Chrome OS fortsätter. Tidigare under hösten lanserade Google och HP nya Chromebook 11, som ger två kärnor Cortex-A15 och en IPS-baserad skärm för 279 dollar. Nu framkommer det att modellen säljstoppas till följd av problem med den medföljande nätadaptern.

Efter ett antal rapporter om överhettande laddare beslutar Google att tillsvidare stoppa försäljningen av Chromebook 11. Google och HP rekommenderar befintliga användare att tillsvidare inte använda den medföljande laddaren utan istället införskaffa en passande modell från tredjepartstillverkare.

Chromebook 11 laddas likt de flesta mobila enheterna på marknaden via Micro USB. För att kunna använda datorn och ladda batteriet på en och samma gång krävs en nätadapter som klarar 3A vid 5,25V – högre än de 2A på 5V som i normala fall ingår vid köp av en surfplatta.

Tillverkaren arbetar nu med amerikanska konsumentorganisationen Consumer Product Safety Commission för att hitta en "lämplig korrigerande åtgärd". Det innebär att det sannolikhet kommer att inledas ett utbytesprogram av laddaren inom kort.