I början av november släpptes flaggskeppen Radeon R9 290 och 290X. Ganska snart stod det klart att skräddarsydda modeller från partnertillverkarna skulle dröja, inte minst till följd av bristen på grafikprocessorer. Detta blev särskilt uppmärksammat eftersom referenskylaren kritiserats för att vara högljudd, men nu aviserar tillverkarna om att nya modeller är på ingång.

Till SweClockers uppger flera återförsäljare att de första leveranserna anländer i början av januari. Det gäller i första hand grafikkort från AMD:s närmaste samarbetspartner; Sapphire, Powercolor och Club3D. Lite senare ska fler tillverkare vara med på banan, däribland Asus, Gigabyte och MSI.

Partnertillverkarnas grafikkort ger framförallt fler valmöjligheter när det kommer till kylning och överklockningspotential. Det handlar om alltifrån modeller förberedda för vattenkylning till nya kretskort med extra påkostad strömförsörjning. I vanlig ordning tillkommer dessutom grafikkort med högre klockfrekvenser än referensmodellen.